Сільська рада
с. Великий Житин, Рівненського р-ну, Рівненської обл.

В гостях у польських колег!

       З 23 по 25 листопада, на запрошення Вуйта Гміни Доброжице Республіки Польща Яна Павлікова, делегація Великожитинської сільської ради у складі 7 чоловік, перебувала з офіційним візитом у сусідній країні. Зустріч відбулась за сприяння інтеркультурного товариства «Гілка Оливи» та її голови Грижини Мувшиц. Нещодавно, а саме в травні цього року, сільська рада Великого Житина вже приймала гостей у своїх краях, тому було дуже цікаво порівняти наш устрій та наші традиції.
       Делегацію очолювала голова сільської ради Хома Людмила Григорівна. Також до її складу увійшли працівники, депутати сільської ради та виконавчий комітет.
       Мета поїздки була вивчення досвіду місцевого самоуправління у Польщі, налагодження співпраці та подальшого розвитку.
Протягом трьох днів перебування у Польщі члени делегацій обмінювалися досвідом роботи у різних сферах. Це налагодження зв’язків і економічного обміну між суб’єктами господарської діяльності, взаємообмін досвідом в управлінні і адмініструванні справами гміни і села, розвиток партнерської співпраці між установами, взаємопізнання культури, звичаїв і традицій.
      Спочатку делегація відвідала початкову школу, де були здивованні хорошою технічною та матеріальною підготовкою діток. Наступним місцем у подорожі стала адміністрація Радомського повіту, знайомство з апаратом повіту та його роботою. Найбільше, що вразило того дня, була екскурсія в медичний госпіталь, а також привітальний концерт у місцеві школі, де головною прикрасою всього залу був український прапор.Другий день візиту розпочався з відвідання надзвичайно духовного місця – костел і монастир на Ясній Горі з іконою Матері Божої Ченстоховської, що вважається чудодійною. Через це Ченстохову вважають духовною столицею Польщі. Потім познайомилися з адміністративним устроєм Гміни, побачили красу лісів і боліт, а також відвідали славнозвісний кар’єр бурого вугілля.
      Делегація села була приємно вражена гостинністю мешканців Гміни і побаченим у сусідній країні. Надалі співпраця не закінчується. В планах є навчання та відпочинок дітей шкіл. Участь у різних конкурсах та змаганнях.