Сільська рада
с. Великий Житин, Рівненського р-ну, Рівненської обл.

повідомлення про оприлюднення регуляторних актів

Повідомлення про оприлюднення проектів регуляторних актів

Відповідно до ст. 9 Закону України «Про засади регуляторної політики у сфері господарської діяльності» з метою одержання зауважень та пропозицій  від зацікавлених осіб оприлюднюються проекти  рішень Великожитинської сільської ради

Розробник – виконавчий комітет Великожитинської сільської ради.

 

1.     «Про встановлення на території Великожитинської сільської ради податку на майно на 2018 рік»

Даним проектом регуляторного акту встановити податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, забезпечити сплату податку юридичними та фізичними особами відповідно до встановлених ставок податку;                              забезпечити надходження до бюджету сільської ради та справляння податку на майно в частині транспортного податку відповідно до норм  Податкового кодексу  України та забезпечення справляння цього податку до сільського бюджету.

2. «Про встановлення на території Великожитинської сільської ради ставок єдиного податку на 2018 рік»

Зазначеним проектом регуляторного акту передбачено встановлення ставок єдиного податку для фізичних осіб - підприємців, що діють на території населених пунктів в межах граничних розмірів передбачених Податковим Кодексом України.

3. «Про встановлення на території Великожитинської сільської ради плати за землю на 2018 рік»

Зазначеним проектом регуляторного акту передбачено дотримання вимог податкового законодавства, визначення ставок земельного податку та умов його справляння.

4.Про встановлення на території  Великожитинської  сільської ради  ставки акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизними товарами

Метою прийняття рішення Великожитинської  сільської ради  «Про встановлення на території   Великожитинської сільської ради  акцизного податку з реалізації  роздрібної торгівлі підакцизних товарів» є:

- безумовне виконання норм чинного законодавства.

5. «Про формулу визначення мінімальної суми орендного платежу за нерухоме майно фізичних осіб»

Ціллю прийняття цього регуляторного акту є затвердження Методики розрахунку мінімальної вартості місячної оренди 1кв.м.нерухомого майна фізичних осіб на території сільської ради та забезпечення відповідних надходжень до бюджету.

Проекти разом з аналізом регуляторного впливу оприлюднені на веб-сайті сільської ради та на дошці оголошень в приміщенні сільської  ради. Також із текстом проектів можна ознайомитись в апараті  Великожитинської сільської ради.

Зауваження та пропозиції приймаються у письмовій формі протягом місяця з дня оприлюднення даного повідомлення за адресою  Великожитинської сільської ради: село Великий Житин, вул. Рівненська, буд.76 «А»

 

 

 

 

         Сільський голова                                                                                                                                                               Хома Л.Г.