Сільська рада
с. Великий Житин, Рівненського р-ну, Рівненської обл.

Надання якісних соціальних послуг та психологічна підтримка учасників АТО, членів їх сімей та членів сімей загиблих учасників АТО в Рівненському районі Рівненської області.

Рівненська районна державна адміністрація

Рівненський районний центр зайнятості

Управління соціального захисту населення Рівненської райдержадміністрації

Громадська організація “Психологічна служба Євромайдану”

 Досвід роботи з впровадження Проекту мережі допомоги учасникам АТО та їх родинам при сільських та селищних радах Рівненського району

 

Мета проекту: надання якісних соціальних послуг, допомога в адаптації, психологічна підтримка учасників АТО, членів їх сімей та членів сімей загиблих учасників АТО в Рівненському районі Рівненської області.

 

Фінансове забезпечення проекту: кошти місцевого бюджету(Рівненська районна рада - 250,0 тис. грн.) та кошти Рівненського районного центру зайнятості -250,0 тис. гривень.

 

Очікуваний результат від проекту: покращення психоемоційного стану учасників АТО, членів їх сімей та членів сімей загиблих учасників АТО Рівненського району, налагодження співпраці між громадою та державними структурами, нейтралізація наслідків травмуючих подій у осіб, які були безпосередніми учасниками антитерористичної операції.

 

 

На виконання розпорядження голови Рівненської районної державної  адміністрації від 20 лютого 2017 року №60 «Про внесення змін до районної програми соціального захисту учасників антитерористичної операції»  затвердженої рішенням Рівненської районної ради від 06 квітня 2017 року
 № 346 «Про внесення змін до районної програми соціального захисту учасників антитерористичної операції»  була створена мережа соціальних робітників та громадських організацій для надання допомоги учасникам антитерористичної операції  та їх родинам при сільських та селищних радах Рівненського району.

У проекті працює 14 соціальних робітників у 24 сільських та селищних радах.

Соціальних робітників прийнято до управління соціального захисту населення Рівненської райдержадміністрації на громадські роботи наказом,  на підставі угоди між управлінням та центром зайнятості і направленням на працевлаштування.

Згідно угоди термін роботи соціальних робітників становить 180 календарних днів.

На територіях сільських рад соціальні працівники проекту розмістили  оголошення з контактною інформацією для можливості зв’язку з ними учасників антитерористичної операції та членів їх сімей, які проживають на території цієї сільської ради.

Для соціальних працівників виділені робочі місця в сільських радах, за якими вони закріплені. Соціальних працівників залучають до роботи сесій та виконкомів на яких розглядаються проблемні питання учасників АТО та членів їх сімей                  (Зорянська, Корнинська, Великожитинська сільські ради та ін.).

  За період роботи даного проекту з 18.05.2017 – 19.07.2017 року соціальними робітниками була проведена робота, а саме:

-       430 візитів в сім’ї;

-       125 візитів в сільські ради та структурні підрозділи щодо вирішення питань учасників АТО та членів їх сімей;

-       надання інформації та консультування по телефону  -  1211;

-       допомога в написанні звернень, оформлені документів – 849; 

-       проведено 2 заходи на території Корнинської та Білокриницької сільських рад  в яких приймали участь  26учасників АТО. 

Робота, яка проводиться в Рівненському районі з впровадження Проекту мережі допомоги учасникам АТО та їх родинам при сільських та селищних радах, в значній мірі сприяє якісно вищому рівню надання соціальних послуг і покращенню в цілому соціальної захищеності учасників АТО, членів їх сімей та членів сімей загиблих учасників АТО району.